OMGEVING

 

Hotel Millings Centrum is gelegen midden in het leuke dorp Millingen aan de Rijn. Mooi en rustiek gelegen aan de rivier, in het natuurreservaat De Gelderse Poort, met als belangrijkste onderdeel de Millingerwaard. Dit natuurgebied is natuurlijk een belangrijke toeristische trekpleister.

 

DE MILLINGERWAARD
De Millingerwaard is het hart van de Gelderse Poort, en het meest gevarieerde natuurontwikkelingsgebied in de Gelderse Poort  met uitgestrekte ooibossen en bloemrijke graslanden. De Gelderse Poort is een natuurgebied tussen de steden Arnhem, Nijmegen en het duitse Emmerich en Kleef. Een aaneengesloten natuurgebied van dynamische natuur, dat is het streefbeeld voor de Gelderse Poort. 
Het WNF heeft in de Gelderse Poort gewerkt aan de terugkeer van oorspronkelijk riviernatuur, dit in samenwerking met andere partners, zoals Staatsbosbeheer en Stichting Ark.   
Midden in de Millingerwaard ligt de Millinger Theetuin. De Millinger Theetuin is bijzonder door haar on-Nederlandse karakter. De tuin ademt een exotische, oriëntaalse sfeer uit door middel van bijzondere planten, zoals bananen, palmen, vijgen, en andere mediterrane planten, ook de bebouwing is exotisch. Er is een Moors theehuis met waranda, een Marokkaans-oosters georiënteerd theehuis en een Marokkaans pleintje met water partij.Verspreidt over de tuin zijn zitjes te vinden waar de bezoeker in alle rust kan genieten van een kop koffie of thee. In de tuin is een indrukwekkende verzameling vaste planten te vinden, waaronder vele soorten Delphiniums, Hosta's, Hermerocallissen en Phloxen. Zeker een bezoek waard!

 

WANDELEN EN FIETSEN
De omgeving nodigt uit tot wandelen en fietsen. Bij de receptie zijn diverse kaarten en routes verkrijgbaar.
Fietshuur is mogelijk via de receptie. Onze fietsen zijn uitgerust met hand- en terugtraprem, versnelling en een in hoogte verstelbaar zadel.

Voor een mooie fiets/wandelroute door de Ooij polder kunt ook kijken op :

https://www.visitnijmegen.com/routes/fietsroutes/246812428/ooijroute


PIETERPADROUTE
Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.
De overgang van het ene gebied naar het andere is soms heel plotseling en daardoor bijzonder verrassend. Zo bijvoorbeeld de overgang van het Montferland naar het dal van de Rijn en vandaar weer naar de heuvels bij Beek en Groesbeek. Het is niet alleen het plotselinge hoogteverschil dat het hem doet, maar ook flora en fauna, type huizen en boerderijen, alles verandert mee.
Eén van de etappes eindigt in Millingen aan de Rijn. Hotel Millings Centrum is dan ook een ideale plek om de nacht door te brengen tijdens uw wandeltocht. Informeer naar het speciale Pieterpadarrangement.

 

STEDEN IN DE OMGEVING
Op zo’n 20 autominuten rijden ligt de Duitse stad Kleef. Hier kunt u gezellig winkelen.
Bezienswaardigheden zijn de Domkerk uit de 14 de-16 de eeuw en kasteel Schwanenburg uit de 17 de eeuw waaraan de sage van de Zwaanridder Lohengrin is verbonden. 
Ook Nijmegen ligt om de hoek (ca. 15 km). Nijmegen, de oudste stad van Nederland, waar de Romeinen woonden en Keizer Karel de Grote thuis was in zijn burcht; hij maakte van Nijmegen een keizerlijke stad. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea. Van Museum Het Valkhof tot Stadsbrouwerij de Hemel en van de Stratemakerstoren tot het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Gezellige terrassen, moderne winkelcentra en knusse winkeltjes maken Nijmegen met een gemoedelijke zuidelijke sfeer, tot een stad waar het goed toeven is.