GESCHIEDENIS

 

De geschiedenis van het hotel gaat terug naar de vorige eeuw. Begin 1900 was het hotel van de weduwe Daamen, zij trouwde kort daarna met de heer Stoffelen, een voortvarend persoon van Duitse afkomst. Aan het toen al uitgebreide bedrijf voegde hij een bierbottelarij toe. De familie van Stoffelen was ook één van de eersten in het dorp met een telefoonaansluiting en men was trots op de mast die bij hun huis geplaatst werd. In de jaren dertig nam de familie Lörx het bedrijf met alles erop en eraan over. Lörx was tevens kapitein op de beroemde 'Eendracht', het schip dat meerdere malen per week personen en goederen naar Nijmegen vervoerde.  


De familie Lörx bracht het hotel tot grote bloei. In de oorlogsjaren 1944/1945, toen Millingen onder spervuur kwam te liggen, liep het pand grote schade op en ging de inventaris geheel verloren. In 1946 werd het toch weer feestelijk geopend. In 1953 werd het hotel voorgezet door de familie Kuyper, die de oude glorie wist te herstellen en het hotel de naam gaf 'Hotel Millings Centrum'. In 1968 veranderde het wederom van eigenaar en ging de familie Köhlinger met voortvarende hand de scepter zwaaien. Helaas brandde in 1978 de gehele zaak uit. Doch met enorme inzet van familie Köhlinger werd het pand in 1979 in oude stijl hersteld en met gepaste feestvreugde in januari 1980 heropend.  
                                                                                                     
Vanaf 1 januari 2006 is Adri Hendriksen de trotse eigenaar van Hotel Millings Centrum. Met een paar kleine aanpassingen in het café en restaurant heeft hij een eigen touch gegeven aan dit gezellige hotel. In het jaar 2007 heeft er een renovatie van de Waal en Rijnzaal plaatsgevonden, Ook zin er nieuwe plafonds, gehele nieuwe verlichting, prachtige wand schilderingen, nieuwe stoelen en nieuwe gordijnen en tafellinnen gekomen. In de Waalzaal is een bar geplaatst en in de Rijnzaal is de bar gerenoveerd met o.a een spiegelwand. De zaleningang is geverfd en nieuwe verlichting is aangebracht. In 2009 zijn 24 van de 29 hotelkamers gerenoveerd.
Het interieur heeft een nieuwe uitstraling gekregen en de badkamers op de 1ste etage zijn geheel vernieuwd en van alle gemakken voorzien. 


Hotel Millings Centrum, een gezellig drie sterren familiehotel in het centrum van het dorp, heeft 29 rookvrije tweepersoons kamers met douche, toilet, telefoon en televisie. Het Hotel beschikt over 5 kamers op de begane grond waarvan 1 kamer is aangepast voor rolstoelgebruikers. Een sfeervolle bar maakt het mogelijk een gezellige avond door te brengen in het hotel. De huiselijke sfeer zal een ieder aanspreken. Bij mooi weer is het heerlijk vertoeven op het terras. In ons à la carte restaurant kunt u genieten van een uitstekend diner naar keuze of een heerlijk dagmenu. 


Door de rustige ligging van Hotel Millings Centrum is het heel goed mogelijk om er trainingsbijeenkomsten, vergaderingen, cursussen en congressen te houden. De zalen zijn sfeervol in te richten voor allerlei activiteiten. Gezien de vele mogelijkheden van Hotel Millings Centrum zijn de gasten die ons bedrijf bezoeken heel divers.